Over.

Zichtbaar Waardevol

Geeft je nieuw perspectief

Het was meivakantie en terwijl het in Nederland sneeuwde zaten wij in een warm en zonnig Italië. Daar zat ik in de zon op het balkon met een leeg schrijfboek voor me. Ik had de tip gekregen om te gaan schrijven over het verlies van mijn vader. Terwijl ik daar zo zat en ging schrijven, keek ik uit over het mooie landschap en bedacht dat schrijven ook heel helpend kon zijn voor mensen met een onvervulde kinderwens. Ongemerkt had ik dat zelf de afgelopen jaren ook gedaan. En daar ontstond het idee van mijn informatie- en schrijfboek ‘Dan neem je toch een hond?’ Dit was het begin van mijn missie om het stille verdriet van een onvervulde kinderwens zichtbaar te maken. Door erover te schrijven en te vertellen.

In het bijzonder wil ik dit verdriet zichtbaar maken binnen kerken. Zelf weet ik hoe eenzaam je je juist binnen de kerk kan voelen en tegelijk ook hoe een kerk juist ondersteunend kan zijn. Daarom wil ik kerken meer toerusten op dit thema. Wat doet een onvervulde kinderwens met je en hoe kan een kerk daarbij helpen? Dit doe ik door het trainen van pastorale teams en door bijeenkomsten voor mensen met een onvervulde kinderwens binnen kerken te organiseren.

Naast de missie binnen kerken wil ik ook mensen met een (nog) onvervulde kinderwens begeleiden op psychosociaal vlak. Ik wil hun leren kijken vanuit een nieuw perspectief.
Dit doe ik met als basis de Acceptance Commitment Therapie (ACT). Bij ACT leer je om je negatieve gedachten en gevoelens niet te verdringen, veranderen of vermijden, maar ze toe te laten. Om vervolgens je energie en aandacht te richten op het leren leven vanuit jouw waarden en het daarbij horende gedrag.

Over Rolienke

Als klein meisje speelde ik vaak met poppen en in elk vriendenboekje schreef ik bij ‘wat wil je later worden?’ mama, gevolgd door dolfijnentrainer of kraamverzorgster. Die laatste twee wisselden elkaar wat af, maar mama worden stond steevast met stip op één.

Jaren later vond ik een man om mee te trouwen en na een studie psychologie vond ik een leuke baan (niet met dolfijnen en niet met kinderen overigens). mama worden stond echter nog steeds op één. Groot was dan ook de schrik en het verdriet toen bleek dat de kans op een spontane zwangerschap heel erg klein was. Een periode van rouw en verdriet volgde en we kozen uiteindelijk voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Dit is een lang traject geweest met teleurstellingen, verlies en verdriet. Daarnaast waren er andere moeilijke levensgebeurtenissen in deze tijd.

Tijdens het schrijven van mijn boek ‘Dan neem je toch een hond?’ mocht ik opnieuw zwanger worden van twee grote wonderen. Uiteindelijk mocht ik toch mama worden. Elke dag ben ik hier nog verwonderd en dankbaar over.

Lang heb ik daarom ook getwijfeld of ik een bedrijf moest starten. Ik voelde schroom, want wie ben ik dat ik dit zou mogen doen. Toch bleef het thema steeds weer op mijn weg komen en werd er door verschillende personen gezegd dat ik hier vanuit mijn expertise en persoonlijke ervaring wat mee kan betekenen voor anderen. Ik weet niet hoe het is om kinderloos te blijven, ik weet wel hoe het is om te leven met een onvervulde kinderwens en ken het verdriet en het rouwproces door en door.

In alles wat ik meemaakte heb ik veel steun gehad aan mijn geloof. Daarom verwerk ik dit ook in mijn aanbod. Want geloven in een God die alles kan en toch geen kinderen geeft, maakt het mega ingewikkeld. Mocht je geen christen zijn en wel begeleiding willen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Ik ben PSYCHOLOOG NIP®. Deze merknaam laat zien dat ik een universitair diploma in de psychologie heb en lid ben van het Nederlands Instituut van Psychologen. Dit betekent ook dat ik me aan de Beroepscode voor Psychologen houd.
De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen en groepen. Ik heb diverse vervolgopleidingen gevolgd zoals kinderwensbegeleiding, de basisopleiding ACT en e-coaching.

Graag wil ik jou leren leven vanuit je waarden en dan moet ik daarin zelf natuurlijk het voorbeeld geven. Mijn kernwaarden zul je daarom ook terugzien in de begeleiding: betrokken, puur, eerlijk, liefdevol en humor.