Begeleiding.

Leven met een onvervulde kinderwens

Wanneer je een onvervulde kinderwens hebt, kan dit een grote plek innemen in je leven. Logisch ook, want je wilt zo graag kinderen en daar heb je alles voor over. Wanneer je ook nog een vruchtbaarheidstraject ingaat, lijkt alles in je leven om de kinderwens te draaien. De rest van je leven moet passen rondom die kinderwens, maar dat is nogal een uitdaging. Ziekenhuisbezoeken combineren met werktijden en leuke afspraken afzeggen omdat je er geen energie voor hebt. Je lijf krijgt veel te verduren en je hoofd, je hart en geest daarmee ook. Je voelt je verdrietig en alleen, omdat anderen niet weten wat je doorstaat of niet begrijpen wat dit alles met je doet.

Je wilt graag die sterke vrouw zijn die dit alles er even bij doet. Je wilt doorgaan met alles wat je doet, want dat moet toch gewoon kunnen? Tegelijk voel je dat je moe bent, dat het niet altijd allemaal lukt en draag je elke dag een intens verdriet met je mee. Vanuit ervaring weet ik: dat voelt soms eenzaam.

Wat ik jou gun

Wat ik je gun, is dat je ruimte leert nemen voor jezelf, voor jouw verdriet. Dat je mag inzien dat je waardevol bent. Ook als je geen kinderen hebt, ook als het even niet lukt om alle ballen in de lucht te houden.

Je kinderwens mag er zijn en tegelijk wil ik je laten zien dat er meer is dan dat.
Het kan zo maar zo zijn dat je alles in je leven met ‘de bril van de kinderwens’ gaat bekijken. Jouw kinderwens zit dan als het ware aan de voorkant voor je hoofd en ogen en belemmert je uitzicht op andere dingen in jouw leven. Wat ik je graag wil leren is om die kinderwens een plek te geven naast je hoofd. De kinderwens is er nog steeds en mag ook zeker bestaan maar hoeft niet jouw zicht op de rest van je leven en de wereld om je heen te belemmeren of te vervagen.

 

Wat ik jou toewens is dat:

  • Er ruimte mag zijn voor jouw verdriet waarin je leert voor jezelf te zorgen.
  • Je jouw kinderwens bewust een plek geeft in jouw leven in plaats van jou erdoor te laten leiden en lijden.
  • Je inzichten krijgt die jou meer leren over wie je bent, wat voor jou belangrijk is
  • En hoe je van daaruit kunt leren om te gaan met tegenslagen en te leven in het hier en nu

In dit alles mag jouw partner erbij betrokken zijn, samen mag je het proces doorgaan.

Weet lieve vrouw, je bent niet alleen. God ziet jou en ik zie jou, ik ken jouw verdriet. Ik wil graag online een stukje met je meelopen om te luisteren en samen met jou inzichten op te doen over jouw leven met een onvervulde kinderwens. Meld je aan voor online programma of voor een individueel traject. Je bent van harte welkom!

Wat bied ik jou?

Als psycholoog werk ik vanuit de Acceptance Commitment Therapie (ACT). Door ACT leer je om je negatieve gedachten en gevoelens niet te verdringen, veranderen of vermijden maar ze toe te laten. Om vervolgens je energie en aandacht te richten op het leren leven vanuit jouw waarden en het daarbij horende gedrag. Dat is wat ik jou wil leren. Jouw onvervulde kinderwens is er met alle gedachten en gevoelens die daarbij horen. Die mag je er laten zijn. Tegelijk wil ik je vanuit een ander perspectief leren kijken naar jezelf en jouw leven met een (nog) onvervulde kinderwens. Ik leer je leven in het hier en nu, vanuit jouw waarden en help je bewuste keuzes te maken hoe jij je leven leeft.

Online begeleiding Online programma